Ingredienser: 1 kylling (1200 gram) 75 gram løg 50 gram gulerod 1 liter vand 15 gram salt
250 gram basmatiris 3 dl hønsekødsuppe 0,1 g safran eller gurkemeje
200 g kartofler i små tern 200 g gulerødder i små tern 100 gram løg i tern 15 gram rapsolie 1 fed hvidløg 1 dl hønsekødssuppe
3 båndreder (pastafuglereder) 15 g rapsolie
40 gram mandelflager/pinjekerner 100 gram rosiner 100 gram fine ærter 40 gram mandelflager eller pinjekerner
Metodik: Kyllingen rengøres og lægges i en mindre gryde.
- 1 liter vand hældes over kyllingen, vandet koges op og der skummes af.
- Tilsæt salt og grøntsager. Smag suppen til.
- Lad kyllingen koge ved svag varme ca. 1 time. Si suppen.
- Skyl risene grundigt i koldt vand. Hæld dem op i en gryde og tilsæt hønsekødssuppe.
- Tilsæt safran/gurkemeje og lad risene koge 12-15 minutter ved svag varme.
- Rist mandelflager/pinjekerner på en tør pande til de er lysebrune.
- Skær kartofler og gulerødder i små tern.
- Opvarm olie på en større pande og svits grøntsagerne ved høj varme ca. 5 minutter.
- Tilsæt hvidløg, salt og peber. Smag til.
- Opvarm olie i en gryde eller en pande og tilsæt knuste båndreder. Svits pastaen til den skifter farve og er lysebrun.
- Pil kyllingen og skær hønsekødet i små tern og tilsæt det til den svitsede pasta.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og varm retten igennem. Foretag temperaturkontrol.
- Smag til.
- Anret og pynt retten med de ristede mandelflager/pinjekerner.
Bemærkning: Retten anrettes og serveres evt. med skiver af hårdkogte æg som pynt og/eller små oksekødsboller
Vejledende portionsstørrelse pr. person: 275 gram
Næringsindhold pr. portion: 2230 kJ 27 E% fedt 52 E% kulhydrat 22 E% protein |