Beryani med kylling - EtniskKogebog.dk 

Ingredienser:
1 kylling (1200 gram)
75 gram løg
50 gram gulerod
1 liter vand
15 gram salt

250 gram basmatiris
3 dl hønsekødsuppe
0,1 g safran eller gurkemeje

200 g kartofler i små tern
200 g gulerødder i små tern
100 gram løg i tern
15 gram rapsolie
1 fed hvidløg
1 dl hønsekødssuppe

3 båndreder (pastafuglereder)
15 g rapsolie

40 gram mandelflager/pinjekerner
100 gram rosiner
100 gram fine ærter
40 gram mandelflager eller pinjekerner 

Metodik:
Kyllingen rengøres og lægges i en mindre gryde.

  1. 1 liter vand hældes over kyllingen, vandet koges op og der skummes af.
  2. Tilsæt salt og grøntsager. Smag suppen til.
  3. Lad kyllingen koge ved svag varme ca. 1 time. Si suppen.
  4. Skyl risene grundigt i koldt vand. Hæld dem op i en gryde og tilsæt hønsekødssuppe.
  5. Tilsæt safran/gurkemeje og lad risene koge 12-15 minutter ved svag varme.
  6. Rist mandelflager/pinjekerner på en tør pande til de er lysebrune.
  7. Skær kartofler og gulerødder i små tern.
  8. Opvarm olie på en større pande og svits grøntsagerne ved høj varme ca. 5 minutter.
  9. Tilsæt hvidløg, salt og peber. Smag til.
  10. Opvarm olie i en gryde eller en pande og tilsæt knuste båndreder. Svits pastaen til den skifter farve og er lysebrun.
  11. Pil kyllingen og skær hønsekødet i små tern og tilsæt det til den svitsede pasta.
  12. Tilsæt de øvrige ingredienser og varm retten igennem. Foretag temperaturkontrol.
  13. Smag til.
  14. Anret og pynt retten med de ristede mandelflager/pinjekerner. 

Bemærkning: Retten anrettes og serveres evt. med skiver af hårdkogte æg som pynt og/eller små oksekødsboller 

Vejledende portionsstørrelse pr. person: 275 gram  

Næringsindhold pr. portion: 
2230 kJ
27 E% fedt
52 E% kulhydrat
22 E% protein