Harira - EtniskKogebog.dk 

Harira suppe

Marokkansk suppe.

Ingredienser:
250 g kikærter, tørrede
80 g løg, finthakket
125 g linser, grønne
40 g tomatpuré
250 g hakkede tomater
1 liter vand
20 g frisk koriander, hakket
10 g salt
2 g stødt sort peber
4 g maizena mel


Metodik:
1. Kikærterne sættes i blød i koldt vand i 24 timer inden brug.
2. Skyl kikærterne i koldt vand.
3. Kom kikærter, løg, linser, tomatpuré og hakkede tomater i en gryde.
4. Tilsæt vand og lad retten simre ved svag varme under låg i 20 min.
5. Tilsæt koriander.
6. Rør maizena ud i lidt koldt vand og tilsæt det til retten.
7. Lad retten simre under låg i yderligere 5-10 min.
8. Smag suppen til med salt og peber.
9. Portionsanret suppen og tilsæt 5 g (1 tsk.) creme fraiche 38 % og 1 korianderblad.

Vejledende portionsstørrelse 270 g (2½ dl).

Næringsindhold pr. portion (270 g) uden tilbehør: 
995 kJ
Protein 24 E%
Kulhydrat 61 E%
Fedt 14 E%